masszázs

Masszázsfajtáim:

Frissítő-lazító-relaxáló masszázs:

A svédmasszázs képezi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent, (pl. izomfájdalom, stresszes fejfájás, stb..), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Svédmasszázsom erőssége igényed szerint változhat. Az intuíciókra hagyatkozó kellemesen ellazítótól és bőséges energiával feltöltőtől az erős, bár nem sportmasszázs erősségűig. (A masszázsmenetnek nem képezi részét a hasi és mellkasi részek masszírozása.)

Arcmasszázs, indiai fejmasszázs:

Pár perces, olaj nélkül történik, bármelyik masszázsfajtához kérheted, ha szereted.

Frissítő és reflexzónás talpmasszázs:

Ez nálam 30 perces. A reflexzóna-talpmasszázs sikeres, ősi módszer - már az egyiptomiak is alkalmazták - a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Mivel szerveink a testünkben futó energiapályákon keresztül összeköttetésben vannak lábaink bizonyos területeivel, a zónák masszírozása reflexszerű választ vált ki a megfelelő testtájakon, szerveken. Serkenti egyes szervek működését, máshol viszont enyhíti a túlterhelést, segít az energiablokk feloldásában, javul a sejtek anyagcseréje, növeli az oxigénellátást. Élénkül a vér-, és nyirokkeringés, ami elősegíti a különféle kötőszöveti lerakódások felszívódását. Mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, harmóniába hozza a szervek működését. Javítja a lelkiállapotot, hiszen serkenti az életenergia áramlását. A talpmasszázs elősegíti a szervezet tisztítását, salaktalanítását, ami a gyógyulás előfeltétele.

Alakformáló/cellulit/narancsbőr masszázs:

Célterület: comb elöl/oldalt/hátul, fenék, csípő, has. Speciális krémmel és eszközzel kezelem az érintett területeket, ahol a vér és nyirokkeringés megmozgatásával segítek. Csak a fájdalomköszöbödig megyek el, ami egyébként kezelésről kezelésre kitolódik.Hossza kb. 30-50 perc.

Mézes hátmasszázs:

A méz húzó/emelő hatásával lazítja el a hát izmait. Kellemesen hangzó neve ellenére van 1-2 perc benne, amikor bizony érzed, hogy élsz. :) Ha ezt (is) kéred, kérlek jelezd előre, hogy a mézes keveréket elő tudjam készíteni megfelelően. Ezt a masszázst a 90 perces masszázs is magában foglalhatja, de kizárólag szőrtelen felületen kivitelezhető.


Pár kérdés, amit nem mersz feltenni:

- Kell-e zuhanyozni masszázs előtt?

Az mindegy, de köszönöm, ha tisztán, ápoltan érkezel. Ha erre nincs lehetőséged, mert pl. fizikai munka után jössz hozzám egyenesen, semmi probléma, ha szükségét érzed, nálam is használhatod a fürdőszobát, tiszta törölköző adott. Egy meleg zuhanynak továbbá jó hatása van az izmok fellazítására, valamint az olajok, krémek jobb felszívódásának biztosítására.

- Le kell vennem az alsóneműt is?

Ez rajtad áll. Ha engem kérdezel, jobban preferálom, ha marad. Hölgyek esetében tanga az ideális, férfiak esetében olyan alsó, aminek nincs szára. Minden esetben teljesen le vagy takarva egy törölközővel, és csak az a testrész marad szabadon, amin éppen dolgozom.

- Ott lesz a masszőr, miközben levetkőzöm?

Nem. Kimegyek a szobából, amíg nyugodtan levetkőzöl és lefekszel az előkészített masszázságyra hasra. A végén öltözésnél ugyanez a protokoll.

- Beszélhetek masszázs közben?

Míg néhányan szeretnek beszélgetést folytatni masszázs közben, van, aki inkább csöndben kíván lazítani. Ha te is utóbbiak közé tartozol, ne érezd kötelezőnek a csevegést. Végtére is, egy kezelésen vagy, nem egy koktélpartyn. Nyugodtan csukd be a szemed, és lazíts. De persze bátran szólíts meg, ha valami kényelmetlen vagy másként szeretnéd. Mindenképpen szólj, ha:

- túl hűvösnek vagy melegnek érzed a szobát

- fájdalmat érzel

- bármilyen kérdésed felmerül a masszázzsal kapcsolatban

- nem tetszik/hangos/zavar a zene

- eszedbe jut valami fontos, amit nem említettél előzőleg

- Nem elég erős a masszázs, de nem szeretném a masszőr technikáját kritizálni. Mit csináljak?

Beszélj nyíltan. Ugyanakkor tudd azt is, hogy csupán egy közkedvelt tévhit az, hogy a masszázs csak akkor hatékony, ha fáj. A legeredményesebb masszázsok közül sok kifejezetten gyengéd, és nem jár mélyre ható, erőteljes nyomással, így fájdalommal sem. Emellett a túl erős nyomástól becsípődhetnek az izmok. Egy általános szabály, hogy eligazodj: egy 10-es skálán, ahol az 1 teljesen fájdalommentes érzés, a 10 pedig kifejezetten fájdalmas, soha nem szabad, hogy 7-esnél erősebbnek érezd a masszázst.

- Zavarban vagyok egy bizonyos testrészem miatt, és nem szeretném, ha a masszőr látná. Mit tehetek?

Sokféle oka lehet annak, ha zavarban érezzük magunkat a testünk vagy bizonyos testrészeink miatt. A leggyakoribb ok a túlsúly; erős szőrzet; pattanások; csúnya láb; sebhelyek.

Ennek azonban nem szabad visszatartania bármilyen, az egészségünkre jótékony hatást gyakorló kezeléstől, tevékenységtől. Ha van olyan testrészed, amit nem szeretnél, ha a masszőr látna-érintene, akkor megkérheted, hogy hagyja ki azt a területet a kezelésből. Emellett felvehetsz egy kényelmes ruhadarabot is, amely takarja azt a területet.

- Kell-e vinnem valamit?

Nem szükséges. Tiszta lepedő, tiszta törölköző minden vendég számára biztosított.

- Van-e kizáró oka a masszázsnak?

Igen. Például kezeletlen magas vérnyomás, tumoros betegség, láz, fertőző betegség, bőrbetegség, leégett/hámló bőr, trombózis fennállta vagy gyanúja, ízületi gyulladás, instabil pszichés állapot, stroke, előrehaladott csontritkulás, epilepszia esetén, műtét után, alkohol/drog befolyásoltság alatt semmilyen körülmények között nem végezhető masszázs. Visszeres végtagot szintén nem masszírozunk. Hölgyek esetében menstruáció időtartama és terhesség alatt sem javasolt.

Továbbá kérlek, nyári időszakban napon pirulás vagy leégésgyanú esetén a következő masszázsig hagyjunk ki 2 hetet a kritikus naptól számitva a hámlás miatt.

- Van-e a masszázságy teherbírásának felső határa?

Nincs. Bár masszív az ágyam, 90-95 kg testsúlyig vállalom a masszázst. Az én erőkifejtésem határa körülbelül ennyi.

- Elvárás-e a borravaló?

Semmiképp sem.