pár kérdés, amit nem mersz feltenni

- Kell-e zuhanyozni masszázs előtt?

Az mindegy, de köszönöm, ha tisztán, ápoltan érkezel. Ha erre nincs lehetőséged, mert pl. fizikai munka után jössz hozzám egyenesen, semmi probléma, ha szükségét érzed, nálam is használhatod a fürdőszobát, tiszta törölköző adott. Egy meleg zuhanynak továbbá jó hatása van az izmok fellazítására, valamint az olajok, krémek jobb felszívódásának biztosítására.

- Elvárás-e a borravaló?

Semmiképp sem.

- Le kell vennem az alsóneműt is?

Ez rajtad áll. Ha engem kérdezel, jobban preferálom, ha marad. Hölgyek esetében tanga az ideális, férfiak esetében olyan alsó, aminek nincs szára. Minden esetben teljesen le vagy takarva egy törölközővel, és csak az a testrész marad szabadon, amin éppen dolgozom.

- Ott lesz a masszőr, miközben levetkőzöm?

Nem. Kimegyek a szobából, amíg nyugodtan levetkőzöl és lefekszel az előkészített masszázságyra hasra. A végén öltözésnél ugyanez a protokoll.

- Beszélhetek masszázs közben?

Míg néhányan szeretnek beszélgetést folytatni masszázs közben, van, aki inkább csöndben kíván lazítani. Ha te is utóbbiak közé tartozol, ne érezd kötelezőnek a csevegést. Végtére is, egy kezelésen vagy, nem egy koktélpartyn. Nyugodtan csukd be a szemed, és lazíts. De persze bátran szólíts meg, ha valami kényelmetlen vagy másként szeretnéd. Mindenképpen szólj, ha:

- túl hűvösnek vagy melegnek érzed a szobát

- fájdalmat érzel

- bármilyen kérdésed felmerül a masszázzsal kapcsolatban

- nem tetszik/hangos/zavar a zene

- eszedbe jut valami fontos, amit nem említettél előzőleg...

- Nem elég erős a masszázs, de nem szeretném a masszőr technikáját kritizálni. Mit csináljak?

Beszélj nyíltan. Ugyanakkor tudd azt is, hogy csupán egy közkedvelt tévhit az, hogy a masszázs csak akkor hatékony, ha fáj. A legeredményesebb masszázsok közül sok kifejezetten gyengéd, és nem jár mélyre ható, erőteljes nyomással, így fájdalommal sem. Emellett a túl erős nyomástól becsípődhetnek az izmok. Egy általános szabály, hogy eligazodj: egy 10-es skálán, ahol az 1 teljesen fájdalommentes érzés, a 10 pedig kifejezetten fájdalmas, soha nem szabad, hogy 7-esnél erősebbnek érezd a masszázst.

- Zavarban vagyok egy bizonyos testrészem miatt, és nem szeretném, ha a masszőr látná. Mit tehetek?

Sokféle oka lehet annak, ha zavarban érezzük magunkat a testünk vagy bizonyos testrészeink miatt. A leggyakoribb ok a túlsúly; erős szőrzet; pattanások; csúnya láb; sebhelyek.

Ennek azonban nem szabad visszatartania bármilyen, az egészségünkre jótékony hatást gyakorló kezeléstől, tevékenységtől. Ha van olyan testrészed, amit nem szeretnél, ha a masszőr látna-érintene, akkor megkérheted, hogy hagyja ki azt a területet a kezelésből. Emellett felvehetsz egy kényelmes ruhadarabot is, amely takarja azt a területet.

- Kell-e vinnem valamit?

Nem szükséges. Tiszta lepedő, tiszta törölköző minden vendég számára biztosított.

- Van-e kizáró oka a masszázsnak?

Igen. Például kezeletlen magas vérnyomás, tumoros betegség, láz, fertőző betegség, bőrbetegség, leégett/hámló bőr, trombózis fennállta vagy gyanúja, ízületi gyulladás, instabil pszichés állapot, stroke, előrehaladott csontritkulás, epilepszia esetén, műtét után, alkohol/drog befolyásoltság alatt semmilyen körülmények között nem végezhető masszázs. Visszeres végtagot szintén nem masszírozunk. Hölgyek esetében menstruáció időtartama és terhesség alatt sem javasolt.

Továbbá kérlek, nyári időszakban napon pirulás vagy leégésgyanú esetén a következő masszázsig hagyjunk ki 2 hetet a kritikus naptól számitva. Hámlani fog a bőröd. Akkor is ha te nem érzed, én érzem.  

- Van-e a masszázságy teherbírásának felső határa?

Nincs. Bár masszív az ágyam, 90-95 kg testsúlyig vállalom a masszázst. Az én erőkifejtésem határa körülbelül ennyi.

- Tartalmazhat-e valami pluszt a szolgáltatás?

Nem. Nem, nincs az a pénz, és nem, nincs az a szimpátia.

Szeretettel várlak Debrecenben svédmasszázsra, frissítő masszázsra, relaxáló masszázsra, lazító masszázsra, arcmasszázsra, hátmasszázsra, mézes masszázsra,  kineziológiai tapasz felhelyezésre (kinesio taping, kinesio tape)