masszázsfajtáim

Elsődlegesen alkalmazott masszázsaim:

Frissítő-lazító-relaxáló masszázs:

A svédmasszázs képezi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent, (pl. stresszes fejfájás), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Svédmasszázsom erőssége igényed szerint változhat. Az intuíciókra hagyatkozó kellemesen ellazítótól és bőséges energiával feltöltőtől az erős, bár nem sportmasszázs erősségűig. (A masszázsmenetnek nem képezi részét a hasi és mellkasi részek masszírozása.)

Arcmasszázs, indiai fejmasszázs:

Pár perces, olaj nélkül történik, bármelyik masszázsfajtához kérheted, ha szereted.

Frissítő és reflexzónás talpmasszázs:

Ez nálam 30 perces. A reflexzóna-talpmasszázs sikeres, ősi módszer - már az egyiptomiak is alkalmazták - a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Mivel szerveink a testünkben futó energiapályákon keresztül összeköttetésben vannak lábaink bizonyos területeivel, a zónák masszírozása reflexszerű választ vált ki a megfelelő testtájakon, szerveken. Serkenti egyes szervek működését, máshol viszont enyhíti a túlterhelést, segít az energiablokk feloldásában, javul a sejtek anyagcseréje, növeli az oxigénellátást. Élénkül a vér-, és nyirokkeringés, ami elősegíti a különféle kötőszöveti lerakódások felszívódását. Mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, harmóniába hozza a szervek működését. Javítja a lelkiállapotot, hiszen serkenti az életenergia áramlását. A talpmasszázs elősegíti a szervezet tisztítását, salaktalanítását, ami a gyógyulás előfeltétele.


Mézes hátmasszázs:

A méz húzó/emelő hatásával lazítja el a hát izmait. Kellemesen hangzó neve ellenére van 1-2 perc benne, amikor bizony érzed, hogy élsz. :) Ha ezt (is) kéred, kérlek jelezd előre, hogy a mézes keveréket elő tudjam készíteni megfelelően. Ezt a masszázst a 90 perces masszázs is magában foglalhatja, de kizárólag szőrtelen felületen kivitelezhető.


Tanultam még:

Méregtelenítő nyirokmasszázs:

Ez valójában nem klasszikus masszázs. Nem izomzatot kezel, hanem célja a víztelenítés, váladék- és folyadékelvezetés. A nyirokkeringés "szűri" a vért a baktériumoktól és más szerves és szervetlen idegen anyagoktól. Ez a masszázs hat az idegrendszerre, a fájdalomérzet-csökkentésért felelős sejteket aktivizálja. Hat az immunrendszerre, a folyadékegyensúly normalizálódása által. Javallat: fogyókúra, allergia, megfázás, hajhullás. Ellenjavallat: gyulladások, trombózis, pajzsmirigy túlműködés, asztma, alacsony vérnyomás, "azok a napok", daganatos megbetegedések, láz. Csak kúraszerűen érdemes belekezdeni, 1 alkalomnak valójában nincs értelme.

Alakformáló cellulitiszmasszázs:

A cellulitiszt a vérkeringés helyi romlása idézi elő. Helyes táplálkozással (60%), rendszeres testmozgással (30%), és ezzel a speciális erőteljes masszázzsal (10%) lehet a szövetek feszességén javítani. A speciális narancsbőr elleni krémekkel, olajokkal történő masszázs, esetleg fóliával történő tekercselés elősegítik a cellulitisz gyors visszafejlődését. Elképzelhető, hogy helyenként kissé fájdalommal is járhat a kezelés. Előtte kb. 2 órával ne étkezz! Egy kezelés időtartama kb. 45 perc, ha fóliázást is választasz, akkor plusz 30 perc. Kezelés után nem kellene mosakodni az érintett részeken, ha lehet másnap reggelig, mert a kémiai szerek (tusfürdők, szappanok) közömbösíthetik a kezelést. Kezelés heti 2 -3 alkalommal, minimum 15 alkalom szükséges.

Reiki:

Ez nem masszázs, hanem a masszázs kiegészítőjeként alkalmazható energetizáló-harmonizáló módszer. A Reiki egy japán kifejezés, azt jelenti: egyetemes energia, illetve ennek az energiának teljesen eredeti közvetítési módja. Alapvetően nem a betegségek, hanem a mögöttük álló okok megszüntetésére szolgál, az életünkből egyre inkább hiányzó harmóniát hivatott helyreállítani. A Reiki osztatlan és polarizálatlan ős-energia. Nem pozitív, nem negatív, nem Yin és nem Yang, hanem mindez egyszerre. Életet és fejlődést támogató energia. Enyhíti a fájdalmat és segíti a test gyógyulását. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését. Fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Fő célja az ember harmonizálása. Semmiképpen sem mi gyógyítunk a Reikivel, hanem hagyjuk azt dolgozni. Sem ártani, sem látványos csodákat, parafenomén mutatványokat produkálni nem lehet vele, és a gyógyító hatása sem a mi akaratunktól függ. A reikiző csak közvetít, összeköttetésbe hozza a másik embert az energiával, ami azt fogja vele tenni, ami éppen szükséges. A mai fizika tudja, hogy az anyagot is felfoghatjuk energiák speciális állapotának, de ostobaság lenne azt állítani, hogy másféle, mai műszereinkkel mérhetetlen energiák nem léteznek. A reikizés inkább történés mint cselekvés. A Reikinek nem elsődleges célja a gyógyítás, ez sokkal inkább természetes velejárója a harmónia kialakulásának. Maga a Reiki támogat minden pozitív törekvést, együttműködik minden segítő, gyógyító módszerrel. A Reiki nem az orvostudomány ellen vagy helyett van, tehát összefér a hivatalos medicinával is. Ha megfelelő gyógymódot kap a beteg, a Reiki fokozza hatását, ha esetleg félrekezelnék, csökkenti a bajt. (forrás: Kövesi Péter: Reiki I.)

Szeretettel várlak Debrecenben svédmasszázsra, frissítő masszázsra, relaxáló masszázsra, lazító masszázsra, arcmasszázsra, hátmasszázsra, mézes masszázsra,  kineziológiai tapasz felhelyezésre (kinesio taping, kinesio tape)