masszázsfajtáim

Elsődlegesen alkalmazott masszázsaim:

Frissítő-lazító-relaxáló masszázs:

A svédmasszázs képezi valamennyi európai masszázsfogás alapját. Öt alapfogását kombinálva felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, fájdalmat csökkent, (pl. stresszes fejfájás), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását. Svédmasszázsom erőssége igényed szerint változhat. Az intuíciókra hagyatkozó kellemesen ellazítótól és bőséges energiával feltöltőtől az erős, bár nem sportmasszázs erősségűig. (A masszázsmenetnek nem képezi részét a hasi és mellkasi részek masszírozása.)

Arcmasszázs, indiai fejmasszázs:

Pár perces, olaj nélkül történik, bármelyik masszázsfajtához kérheted, ha szereted.

Frissítő és reflexzónás talpmasszázs:

Ez nálam 30 perces. A reflexzóna-talpmasszázs sikeres, ősi módszer - már az egyiptomiak is alkalmazták - a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Mivel szerveink a testünkben futó energiapályákon keresztül összeköttetésben vannak lábaink bizonyos területeivel, a zónák masszírozása reflexszerű választ vált ki a megfelelő testtájakon, szerveken. Serkenti egyes szervek működését, máshol viszont enyhíti a túlterhelést, segít az energiablokk feloldásában, javul a sejtek anyagcseréje, növeli az oxigénellátást. Élénkül a vér-, és nyirokkeringés, ami elősegíti a különféle kötőszöveti lerakódások felszívódását. Mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, harmóniába hozza a szervek működését. Javítja a lelkiállapotot, hiszen serkenti az életenergia áramlását. A talpmasszázs elősegíti a szervezet tisztítását, salaktalanítását, ami a gyógyulás előfeltétele.


Mézes hátmasszázs:

A méz húzó/emelő hatásával lazítja el a hát izmait. Kellemesen hangzó neve ellenére van 1-2 perc benne, amikor bizony érzed, hogy élsz. :) Ha ezt (is) kéred, kérlek jelezd előre, hogy a mézes keveréket elő tudjam készíteni megfelelően. Ezt a masszázst a 90 perces masszázs is magában foglalhatja, de kizárólag szőrtelen felületen kivitelezhető.


Az itt következő masszázsfajtákat szintén tanultam, ellenben érdeklődés hiányában nem alkalmazom, ezért kérlek ennek tudatában válaszd, hogy jegyzeteimből kell felfrissítenem az infókat (cserébe természetesen kedvező áron):

Méregtelenítő nyirokmasszázs:

Ez valójában nem klasszikus masszázs. Nem izomzatot kezel, hanem célja a víztelenítés, váladék- és folyadékelvezetés. A nyirokkeringés "szűri" a vért a baktériumoktól és más szerves és szervetlen idegen anyagoktól. Ez a masszázs hat az idegrendszerre, a fájdalomérzet-csökkentésért felelős sejteket aktivizálja. Hat az immunrendszerre, a folyadékegyensúly normalizálódása által. Javallat: fogyókúra, allergia, megfázás, hajhullás. Ellenjavallat: gyulladások, trombózis, pajzsmirigy túlműködés, asztma, alacsony vérnyomás, "azok a napok", daganatos megbetegedések, láz. Csak kúraszerűen érdemes belekezdeni, 1 alkalomnak valójában nincs értelme.

Alakformáló cellulitiszmasszázs:

A cellulitiszt a vérkeringés helyi romlása idézi elő. Helyes táplálkozással (60%), rendszeres testmozgással (30%), és ezzel a speciális erőteljes masszázzsal (10%) lehet a szövetek feszességén javítani. A speciális narancsbőr elleni krémekkel, olajokkal történő masszázs, esetleg fóliával történő tekercselés elősegítik a cellulitisz gyors visszafejlődését. Elképzelhető, hogy helyenként kissé fájdalommal is járhat a kezelés. Előtte kb. 2 órával ne étkezz! Egy kezelés időtartama kb. 45 perc, ha fóliázást is választasz, akkor plusz 30 perc. Kezelés után nem kellene mosakodni az érintett részeken, ha lehet másnap reggelig, mert a kémiai szerek (tusfürdők, szappanok) közömbösíthetik a kezelést. Kezelés heti 2 -3 alkalommal, minimum 15 alkalom szükséges.

Reiki:

Ez nem masszázs, hanem a masszázs kiegészítőjeként alkalmazható energetizáló-harmonizáló módszer. A Reiki egy japán kifejezés, azt jelenti: egyetemes energia, illetve ennek az energiának teljesen eredeti közvetítési módja. Alapvetően nem a betegségek, hanem a mögöttük álló okok megszüntetésére szolgál, az életünkből egyre inkább hiányzó harmóniát hivatott helyreállítani. A Reiki osztatlan és polarizálatlan ős-energia. Nem pozitív, nem negatív, nem Yin és nem Yang, hanem mindez egyszerre. Életet és fejlődést támogató energia. Enyhíti a fájdalmat és segíti a test gyógyulását. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését. Fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Fő célja az ember harmonizálása. Semmiképpen sem mi gyógyítunk a Reikivel, hanem hagyjuk azt dolgozni. Sem ártani, sem látványos csodákat, parafenomén mutatványokat produkálni nem lehet vele, és a gyógyító hatása sem a mi akaratunktól függ. A reikiző csak közvetít, összeköttetésbe hozza a másik embert az energiával, ami azt fogja vele tenni, ami éppen szükséges. A mai fizika tudja, hogy az anyagot is felfoghatjuk energiák speciális állapotának, de ostobaság lenne azt állítani, hogy másféle, mai műszereinkkel mérhetetlen energiák nem léteznek. A reikizés inkább történés mint cselekvés. A Reikinek nem elsődleges célja a gyógyítás, ez sokkal inkább természetes velejárója a harmónia kialakulásának. Maga a Reiki támogat minden pozitív törekvést, együttműködik minden segítő, gyógyító módszerrel. A Reiki nem az orvostudomány ellen vagy helyett van, tehát összefér a hivatalos medicinával is. Ha megfelelő gyógymódot kap a beteg, a Reiki fokozza hatását, ha esetleg félrekezelnék, csökkenti a bajt. (forrás: Kövesi Péter: Reiki I.)

Szeretettel várlak Debrecenben svédmasszázsra, frissítő masszázsra, relaxáló masszázsra, lazító masszázsra, arcmasszázsra, hátmasszázsra, mézes masszázsra,  kineziológiai tapasz felhelyezésre (kinesio taping, kinesio tape)